marți, 20 septembrie 2016


Unde se duc mașinile când se duc?!



,,Să zicem că ...
Iubirea e ca o mașină - merge câtă vreme ai grijă de ea, îi pui combustibil adecvat, o ții curată interior-exterior, îi faci service-ul la timp și...îi dai toate șansele să devină mașină de epocă. Trebuie să-i înveți butoanele, toate, să știi ce nu e în regulă când dă vreun semn de poticneală și să nu o schimbi doar pentru că a apărut modelul nou. Bine, dacă e accidentată grav și de nereparat, poți opta pentru una valabilă, la care ai visat mereu... E o explicație mai pe înțelesul bărbaților, în speranța că vor înțelege că și femeia din viața lor e un mecanism complicat, dar care funcționează fără reproș când e bine întreținută, respectată, alimentată și prețuită - te duce oricât de departe vrei să ajungi și te lasă să simți că tu conduci... situația. (Și tot ca să priceapă bătrbații aș adăuga că nu pornim mereu la prima cheie,..., dar e grija lor să verifice constant de ce...). Iubirea are prioritate și e mereu disponibilă să cedeze trecerea...timpului petrecut în doi, mai ales în week-end! Zâmbiți, iubiți și ... respectați regulile de circulație a sentimentelor între participanții la traficului vieții în doi!”- Mihaela Rădulescu Schwartzenberg

Vă povesteam cu ceva timp în urmă de prima mea dragoste și cum am reușit s-o salvez cu câteva piese Opel Corsa înlocuite rapid prin bunăvoința prietenilor mei de la service. A trecut mult timp de atunci și a mai suferit câteva reparații majore care au costat destul de mult. Dar cum o iubeam, așa năbădăioasă și senilă cum era, am băgat banii în ea fără să mă gândesc prea mult, timp de vreo 4-5 ani. Totuși, de ceva timp, dă semne de oboseală cruntă, are nevoie din ce mai des de băieții de la service iar eu recunosc că, de curând, am trădat-o cu una mai tinerică, nu la fel de frumoasă, dar care nu-mi golește portofelul în fiecare lună. Și, recunosc, nici nu-i frumos să stai cu două-n fața blocului, să te cerți cu vecinii pe locurile de parcare. Ce s-o mai lungesc... De vândut nu era, așa că salvarea mea a venit tot de la Dezmembraripenet, site-ul unde am găsit/cumpărat piesele pentru mașină în toată această perioadă.
Acest site este, de fapt, o bursă de piese auto în cadrul căreia parcurile de dezmembrări postează anunțuri și cereri de piese sau cu mașini pentru dezmembrări. Piesele auto sunt împărțite pe categorii, mărci și modele, pe județe, ceea ce face filtrarea mai facilă. Aici găsiți piese din dezmembrări pentru VW, Opel, Fiat, Seat, etc. La categoria motoare găsiți motoare complete cât și bucăți bloc motor, chiuloasă, vibrochen, axe cu came, pistoane cu bielă, etc, în funcție de ce aveți nevoie.
Dezmembrări.ro are și o secțiune în care un utilizator obisnuit poate posta o cerere pentru piesele auto pe care și le dorește. Această cerere este trimisă către toate parcurile din sistem care dezmembrează marca respectivă. Astfel, acestea din urmă ofertează la cererea postată de client iar el alege oferta cea mai bună.
Așa că, într-o zi- nu mă întrebați, însă, care,- am să mi-o duc ,,pe picioare” la dezmembrări. Pentru că poate! Și pentru că e frumoasă încă, așa senilă și pătată de rugină cum e, cu siguranță are să-mi fie tare, tare dor de ea!... Fie-i piesele ușoare!

16 comentarii:

  1. Amuzant articolul. Imi pare rau de batranica masina a ta, dar te inteleg perfect. Eu am avut acum vreo 4 ani un Opel Astra din 1992, dar efectiv imi era frica sa plec cu ea, cand imi era lumea mai draga ma lasa pe unde nu ma asteptam.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutara ideea infintarii unei astfel de burse ptr piese auto.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca voi avea nevoie de vreo piesa stiu unde sa apelez. Am sa merg la sigur

    RăspundețiȘtergere
  4. Consider ca e mai ieftin si rapid sa iei piese de la dezmembrari decat sa astepti sa vina pe comanda si sa platesti ....de te rupe!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am masina inca , dar voi stii ce sa le recomand prietenilor in caz ca vor avea probleme

    RăspundețiȘtergere
  6. Haioase metaforele tale. E bine de stiut de firma aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Masinuta mea are mai bine de 10 ani dar e inca in forma. Mi-ar parea rau sa o vad data la dezmembrari :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Am inteles unde se duc masinile cand se duc, dar cu dragostea ce facem? Cateva piese schimbate prin locurile pe care le crezi esentiale nu cred ca afecteaza sentimentele.

    RăspundețiȘtergere
  9. Si o masina buna are nevoie sa fie resuscitata! O astfel de bursa pentru piese auto este ideala pentru orice proprietar, mai ales de masina la mana a doua.

    RăspundețiȘtergere
  10. Parca si vad teancuri , teancuri de masini vechi facute pachetele ... nu mai stiu din ce film e scena :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Excelent, de acum stiu unde gasesc piese cand am nevoie pentru batranica mea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiu, daca este chiar nimerit comentariul meu, dar cred ca o masina dus ala dezmembrari o face sa traiasca mai departe prin piesele pe care sunt oferite altor masini.

    RăspundețiȘtergere
  13. Intodeauna economisesti ceva banuti pe site-urile de dezmembrari

    RăspundețiȘtergere
  14. A mea are 13 ani si inca e vanjoasa, ehh s-a mai zgariat pe ici pe colo ca orice masina condusa de femei cu zice tata dar in rest merge mititica

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am masina, dar sunt lucruri de tinut minte :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Opelurile sunt bune și rezistente, dar uneori au nevoie de mici schibări.

    RăspundețiȘtergere